Легендарній "Кривавій Мері" виповнюється сто років. Про це нагадали у випуску «ТСН» на телеканалі «1+1».

Вважається, що авторство знаменитого коктейлю із горілки та томатного соку належить французький бармен Фернан Петьо. Століття тому він працював у популярному паризькому закладі "Геррі", що процвітає і в наші дні.

Приготування коктейлів, скріншот відео

Щодо походження назви коктейлю існує кілька версій. Одна з них - що Петьо був закоханий у танцівницю Мері, яка працювала в кабаре з дивною назвою "Відро з кров'ю". Через це в момент приготування нового коктейлю у нього виникла ідея про "Криваву Мері".

За іншою версією, коктейль змішали на замовлення Володимира Смирнова, того самого виробника знаменитої горілки "Смирнов".

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Показати ще

Відтоді коктейль став справжньою класикою, а бар «Геррі» озолотився і наливає по 12 тисяч цих коктейлів на рік.

«Томатного соку випив би від душі», «Коктейль Молотова молодший буде», - пишуть у коментарях під відео глядачі телеканалу.

Рецепт класичної "Кривавої Мері":

  • чорний перець;
  • половина чайної ложки сухої редьки;
  • вустерский соус;
  • 90 мл. томатного соку;
  • 45 мл. або трохи більше горілки;
  • кілька крапель лимонного соку;
  • паличка свіжої селери, шматочок лимона і зелені оливки для прикрашання.

Раніше повідомляли, на Новий рік дешевше залишитися вдома? Коктейль - 1750, бутерброд - 2200 гривень за штуку: огляд цін у ресторанах Києва.

Як повідомляв Знай.uа, "Вівсянка, сер!": 5 страв, якими Єлизавета II ніколи не пригостить на королівському прийомі.

Знай.uа писав, Тищенко "купує" по 50: яловичина в Україні подорожчає до 400 грн за кілограм.