У День святого Миколая в Одесі, 19 грудня 2021 року, був спечений найбільший в Україні штолен (різдвяний кекс) - з 70 частин, вагою в 92 кілограми.

На приготування витратили 50 кг борошна, 30 кг сухофруктів, 20 кілограм горіхів, 15 кг сиру і стільки ж вершкового масла, а також шість літрів рому. Рекордною випічкою вдалося пригостити близько двох тисяч гостей. Сертифікат особисто приймав мер Одеси Геннадій Труханов. Про це йдеться на сайті мерії, але відео також є і на Youtube.

Рекордний кекс, фото: omr.gov.ua

Рекордний кекс, фото: omr.gov.ua

Подія відбулася під час Різдвяного ярмарку біля Кафедрального собору імені Святого Павла. Геннадій Труханов заявив, що цей традиційний німецький кекс популярний у всьому світі, включаючи Україну і, зокрема, Одесу.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

"Дуже приємно, що ми змогли порадувати таку велику кількість людей. Упевнений, що за результатами всіх днів ярмарку їх буде ще більше", – заявив міський голова.

Рекордний кекс, фото: omr.gov.ua

Рекордний кекс, фото: omr.gov.ua

Але ж зовсім недавно у Львові встановили черговий рекорд України, бо створили рушник з різнокольорових вареників. Гарний рушник був виконаний у трьох кольорах - чорний, білий і червоний, і згодом потрапив до Книги рекордів України.

Нагадаємо, українці встановили рекорд за допомогою кольорових вареників - до такого ще ніхто не додумувався

Як повідомляв "Знай.ua", українських полярників з "Академіка Вернадського" засипало величезною товщею снігу: дитинчам пінгвінів теж дісталося

Знай.ua писав, далеко від дому та сім'ї: у 2021 році рекордна кількість українців назавжди покинули батьківщину