Вже незабаром Новий рік, саме тому у кожному обласному центрі України встановили святкові ялинки та декорації. Звісно ялинка та святкова ілюмінація тішить містян та гостям міста, однак зазвичай це влітає в копієчку.

Так, стало відомо, що українські міста витратили на новорічні святкування понад 50 мільйонів гривень. Проте, це підрахунок лише з 17 міських рад, які надали данні, передає "Чесно".

Інфографіка рух "Чесно"

Цьогоріч найдорожчим святкування Нового року обійдеться мешканцям Запоріжжя та Одеси. У цих містах місцева влада виділила 10,5 та 12,7 млн грн відповідно. У столиці на святкування новорічних свят виділили понад 25 млн.

Головна ялинка Києва (Фото зі сторінки Folk Ukraine)

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Найдешевшим виявилося святкування у Тернополі, Львові, Полтаві та Івано-Франківську - 199 тисяч, 242 тисячі, 337 тисяч та 428 тисяч відповідно.

Головна ялинка Вінниці (Фото: Вінницька міська рада)

Варто зазначити, що основні статті новорічних витрат: подарунки дітям, монтаж ялинок, організація святкових заходів, декорації та облаштування фотозон.

Головна ялинка Львова (Фото: Львівська міська рада)

Варто нагадати, що минулого року найдешевшим виявилося святкування у Львові, Хмельницькому, Рівному, Івано-Франківську та Херсоні. Найдорожче святкування було у місті Буча - майже по 108 грн на одного мешканця.

Нагадаємо, ідеальний спосіб, як розкрити правду про Дідуся Мороза своїм дітям: не тільки не засмутить, але і ощасливить

Також Знай писав, українці підтримали перенесення Різдва на 25 грудня: скільки відсотків хоче забути про 7 січня. Святкування Нового року відносно улюблене для жителів сходу і Півдня, молоді та чоловіків

Раніше Знай повідомляв, Володимир Зеленський привітав українців із Різдвом за Григоріанським календарем: "Всім міцного здоров'я та великого достатку"