6 років тому на просторах соціальної мережі Instagram з'явився візуальний щоденник дівчинки Анни Франк, яка народилася в єврейській родині в 1929 році.

На сьогоднішній день профіль містить 600 публікацій і більше 155 тисяч осіб, які стежать за оновленнями. Нагадаємо, що Анна народилася у Франкфурті-на-Майні і разом з родиною втекла до Нідерландів під час Другої світової війни.

Анна Франк

Вона вела записи з 1942 по 1944 роки, поки її сім'я не була знайдена і не була відправлена в концентраційний табір, де вона померла через кілька місяців, після двох років втечі, в 15-річному віці (1945 рік). Через шість років використання сучасних методів розслідування (комп'ютерні алгоритми для пошуку зв'язків між безліччю людей), команда експертів розкрила "нерозкриту справу" і встановила підозрюваного, який міг видати Анну Франк та її родину нацистам.

Анна Франк, фото: Instagram

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Вони вважають, що саме єврейський діяч з Амстердама Арнольд ван ден Берг міг здати їх сім'ю, щоб врятувати свою власну. Про нього відомо, що він був членом Єврейської ради Амстердама, який розформували в 1943 році і відправили всіх її членів в концтабори, крім ван ден Берга.

"Йому довелося надати щось цінне нацистам, з якими він контактував, щоб дозволити йому і його дружині в той час залишатися в безпеці", — заявляє Колишній співробітник ФБР, агент Вінс Панкоук.

Нагадаємо, історія Леопольда Вайса: як львів'янин став мусульманином і змінив ісламський світ на краще

Як повідомляв "Знай.ua", мачуха поглумилася на прийомною дочкою шлангом і кочергою через четвірок

Знай.ua писав, Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих предків під час Другої світової війни: "Трагедія Бабиного Яру торкнулася кожного"