Одним з важливих страв в Водохреща є так звана Голодна Кутя. Про це повідомляє портал ТСН.
Дане блюдо готується напередодні Хрещення - 18 січня або Другий Святвечір. Кутю називають голодною, бо цілий день перед другим Святвечором люди нічого не їли.
Згідно з традиціями, вечеря 18 січня повинен бути пісним і на столі рекомендують розміщувати непарну кількість страв. Крім куті, на вечерю повинні бути вареники з капустою, компот, млинці з гречки і риба.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Інгредієнти на "голодну" кутю
- 0,5 ст. перлової крупи;
- Мак;
- Сухофрукти (родзинки або чорнослив);
- Волоський горіх;
- Мед (за смаком);
- 3 л води;
- 2 ст. л. меду;
- 350-400 г сухофруктів.
Алгоритм приготування
- Перлову кашу рекомендовано промити і залити холодною водою і залишити настоюватися бажано на ніч.
- Відварюємо крупу.
- Дістаємо мак і заливаємо окропом. Якщо він у вас сухий, залиште в окропі на пів години, потім злийте воду і розітріть. Те ж саме рекомендовано зробити сухофруктами.
- Зливаємо воду, в якій замочували сухофрукти, залийте їх трьома літрами холодної води і ставимо на плиту.
- Доводимо компот до кипіння. Після цього зніміть з плити, накрийте кришкою і залиште настоюватися.
- В охолоджений компот додаємо мед. Охолоджуємо компот і тоді "останні штрихи": заливаємо кутю, додавайте мак, сухофрукти, горіхи і мед.
- Перемішуємо і подаємо до столу.
Нагадаємо, ніжна, смачна і легка буженина, щоб апетит з'явився у всіх відразу: ідеальний рецепт на всі роки
Також Знай писав, рецепт сирних коржів всього за 5 хвилин: кефір, сковорода і на будь-який випадок. Ідеальний рецепт для тих, хто не хоче багато мороки, але бажає смачно перекусити
Також портал Знай.uа писав, рецепт "багатої" куті від Володимира Ярославського з "МастерШеф": з лохиною, журавлиною і узваром