Зараз навколо нового харчування для дітей в школах існує чимало обговорень. Одним батькам та школярам все до смаку, а інші ж - категорично проти таких нововведень.

Як правило, українці скаржаться, що у новому меню для школярів замало солі чи цукру. До того ж діти відмовляються їсти нові страви. Так, у фейсбук-спільноті "dtp.kiev.ua members" показали один зі сніданків для дітей за новим меню. Школярам подали квасолю, варене яйце та чай.

Скріншот допису у фейсбук

"Ось такий несподіваний шкільний сніданок. Квасоля без масла, яйце без солі, чай без цукру. Дякую всім причетним до цього меню. Особливо пану Клопотенко (розробник меню) і Соколовій Н.В. (затверджено директор ТОВ "продпослуга")", - сказано у повідомленні.

У коментарях українські батьки почали ділитися своїми враженнями щодо нового меню. Виявилося, що ситуація в усіх школах не однакова. Однак, у більшості коментарів батьки зазначили, що нове меню є кориснішим для дітей і завдяки ньому вони будуть здоровішими. Проте все ж зустрічаються у ті, хто незадоволений новим меню.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Добре буде, якщо діти знатимуть, що їх здоров'я - це правильне здорове харчування", "У нас у школі за рекомендаціями Клопотенко готують! Харчування супер! Вже другий рік", "Може бездарні ліниві кухарі?", "Ідея шикарна була, але реалізація у вигляді совкова-їдальня-стайл все зіпсувала", - зазначили вони.

Скріншот коментарів

Скріншот коментарів

За словами батьків багато чого залежить від школи та міської ради, саме тому у різних навчальних закладах ситуація різна.

"Кошти на харчування дітей і контроль за їх використанням здійснює місцева влада, профільний заступник голови, меню затверджує керівник навчального закладу, тому яка влада, такі й обіди в школах"

Скріншот коментарів

У фейсбук-спільноті "Громадської ради міста Червоноград" теж не затихало обговорення нового меню. Виявилося, що за рекомендаціями Євгена Клопотенка почали готувати у дитячому садочку. Однак, багатьом батькам страви, які подали дітям не сподобалися, зокрема йдеться про іспанську страву "Пан де калатрава", яку подали 13 січня 2022 року у ЗДО N19 м.Червонограда. ​До неї ще мали додаватися макарони з твердих сортів пшениці з сиром, чай та банан.

Скріншот допису у фейсбук

"Але по факту замість банана був хліб, макарони не виглядали, як продукт з твердих сортів пшениці, "Пан де Калатрава" абсолютно не виглядав на страву як у Клопотенко і чай був зовсім несолодкий ", - зазначили у повідомленні.

Після цього небайдужі звернулися особисто до Євгена Клопотенка та виявилося, що його меню для дошкільнят зараз знаходиться за на стадії розробки. А меню, яке вже було представлено призначене виключно для школярів.

Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення

" Пам'ятаєте про "хлібчик жарений"? Як виявилося, це не хліб жарений, це іспанська страва розроблена для харчування у школах. Клопотенко не складав меню для дошкільнят. Це зробили у нас в сільраді, і внесли в дане меню страви Клопотенко розроблені для школярів. Одним словом, виглядає на саботування реформи... Розуміємо, що з втіленням "реформи Клопотенка в садках" наша сільрада хотіла бути першою в Україні", - зазначили у міськраді.

Скріншот повідомлення

Нагадаємо, батьки відповіли, що не так зі шкільним меню Євгена Клопотенка: діти змушені брати цукор і сіль з дому

Раніше Знай писав, "насоси слабенькі?": батьки по всій Україні скаржаться на відсутність опалення в школах - діти мерзнуть при температурі 11 градусів

Також Знай повідомляв, сніданок 30.67 гривень, 20 із них - за рахунок батьків: скільки коштує меню у шкільних їдальнях