Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України розкрила трохи інформації про те, що для військових розробили власний месенджер "Розмова".

Цей додаток має замінити популярні Viber, WhatsApp і Telegram. Таким чином хочуть убезпечити спілкування поліцейських, військових та інших представників силового корпусу країни.

Про це стало відомо завдяки заяві для журналістів голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя.

Військові, скріншот: YouTube

Месенджер "Розмова" розробили програмісти Держспецзв'язку. За словами Щигля, зараз команда Держспецзв'язку тестує його. Перш ніж пропонувати месенджер військовим, фахівці повинні перевірити його на рівень захищеності. Власний месенджер повинен стати більш безпечною платформою зв'язку для військових.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Ми не можемо говорити про захищеність будь-яких додатків, адже обробка інформації означає, що вона десь зберігається певний час. Якщо ти носій держтаємниці і у тебе є певні знання і навички, потрібно себе обмежити в користуванні додатками", — сказав Щиголь.

Поки українським військовим рекомендують користуватися швейцарською програмою Threema - її ж використовує швейцарська армія, вона відповідає нормам Європейського Союзу щодо збереження даних.

Додаток можна придбати за 5 доларів в Google Play і App Store. Щиголь пояснив, що в Швейцарії придбання додатка покриває бюджет, але в Україні це просто рекомендація.

"Не можна змушувати військових користуватися іноземною програмою, яка не сертифікована в Україні", - сказав Щиголь.

Раніше повідомляли, українців у мережі "атакували" шахраї, які пропонують фальшиву страховку: топ порад експертів, щоб не потрапити на гачок.

Як повідомляв Знай.uа, вагітна українка вкрала 11 тисяч у сплячого залицяльника: визнала провину, але за грати не потрапила.

Знай.uа писав, вибачте, у нас не працює термінал: українців "розводять" на різні цінники - як вберегтися від шахраїв.