Ковбаса вже багато років у п'ятірці найпопулярніших продуктів, які купують українці. Однак, щодо її складу виникає багато сумнівів, адже часто можна зустріти хімічні барвники, підсилювачі смаку, загущувачі, відходи з м'яса та птиці – іноді навіть зіпсовані.

Для того аби виготовити справжню якісну варенку на виробництві використовують 25 кілограмів яловичини, 70 кілограмів свинини, 3 кілограми курячих яєць та 2 кілограми сухого молока, розповіли журналісти "Факти ICTV".

Супермаркет, фото Знай

Щоб обрати якісну ковбасу перш за все не потрібно плутати вищий ґатунок з першим. Все через те, що за державним стандартом вищий ґатунок це 100% м'яса, тоді як у першому - 70%, решту ж додають соєю, крохмалем та надмірною вологою. Також можуть додавати ММО, (м'ясо механічного обвалювання)це перемелені кістки, хрящі та шкіра. У ковбасі другого сорту цього ще більше.

Лариса Баль-Прилипко, скріншот

Декан факультету харчових технологій Лариса Баль-Прилипко розповіла, як відрізнити якісну ковбасу від неякісної. Для цього на шматочок ковбаси достатньо крапнути йодом, якщо вона потемніє, то це означає що у її складі більше крохмалю, аніж м'яса.

Лариса Баль-Прилипко, скріншот

Якщо краплина розчиниться у ковбасі, це означає що виробник використовував низькосортну м'ясну сировину. До того ж за її словами варена ковбаса не повинна бути пористою, мати білі крупинки чи бути надмірно пружною.
Дієтологи радять уважно читати склад, адже загущувачі та підсилювачі смаку можуть нести негативний вплив на здоров'я людини.

Людмила Гончарова, скріншот

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

"Загущувачі, які погані для нашого організму у тому плані, що їм все одно, що загущувати. Кров вашу? Будь ласка. Кров стає густою, і їй важкММОо проходити по наших судинах", - розповіла дієтолог Людмила Гончарова.

Якщо ж все-таки ви не можете відмовитися від ковбаси, то обирайте тільки якісну і не дешеву, не менше 260 гривень за кілограм.
Нагадаємо, Україна готується купувати хліб за кордоном: ще не вирощений урожай пшениці вже продали. Українські аграрії вже продали урожай хліба 2022 року, країні не залишили нічого
Також Знай писав, скумбрія не по 8 гривень, зате з паразитами всередині: українцям показали, що проявляється на прилавках під виглядом "дешевої" риби
Раніше Знай повідомляв, до 30-32 гривень за десяток: в Україні прогнозують зниження цін на яйця, коли чекати. В Україні очікується зниження цін на популярний продукт