Один з найбільших українських державних банків України "Ощадбанк" запідозрили в тому, що на їх банкоматах було встановлено відеокамери. І справа в тому, що ці камери можуть нести небезпеку для клієнтів - вони встановлені так, що вони легко можуть зчитувати PIN-коди банківських карт під час їх введення на клавіатурі банкомату.

Про це стало відомо завдяки публікації в мережі Facebook клієнта, який помітив ці відеокамери.

"Ощадбанк", фото: Facebook

Чоловік виявив відеокамеру просто зверху над клавіатурою банкомату. Зняти такий камерою процес введення PIN-коду у всіх деталях-немає нічого простішого. Ну, а потім до знятого відео можуть отримати доступ співробітники банку або технічні працівники, які обслуговують банкомат.

"Ощадбанк", фото: Facebook

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Після звернення на гарячу лінію надіслали людину, яка обслуговує банкомати. З його слів, камеру встановили вони на прохання банку. Також людина показала зображення з цієї камери. У центрі зображення-клавіатура банкомату", - пише клієнт Ощадбанку.

У коментарі до цієї публікації співробітник "Ощадбанку" ігор Соколенко відповів, що відеокамери є майже на всіх їх банкоматах. Правда, розташування у них різне. Однак в будь-якому випадку вони не представляють жодної небезпеки для клієнта і його конфіденційних банківських даних.

Публікація Олександра Мельника, скріншот: Facebook

"У частини вона знаходиться збоку, у частини – зверху, і фіксує факт видачі готівки. При введенні PIN-коду вона вимикається", - роз'яснив Соколенко.

Раніше повідомляли, списують гроші з карток на потреби військових ЗСУ: у мережі поширюють черговий фейк по роботі банків.

Як повідомляв Знай.uа, кібератака на ПриватБанк і Ощадбанк 15 лютого: поліція почала розслідування, що відомо.

Знай.uа писав, ПриватБанк і Міноборони зазнали хакерської атаки: не працюють годинами.