Митрополит Епіфаній знову висловився про вторгнення Російської Федерації в Україну, зокрема про шостий день цих страшних дій.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Facebook, де він регулярно висловлює свою думку про події в країні і світі.

Перший день весни став шостим днем війни для України. Завдяки підтримці, взаємній допомозі та героїзму був зламаний план ворога швидко захопити українську столицю, а також ліквідувати державність.

Зараз весь цивілізований світ спостерігає за тим, як український народ героїчно бореться за свою свободу, і не збирається здаватися.

"За нашу свободу, за майбутнє нових поколінь доводиться платити страшну ціну. Лише демонічною люттю можна пояснити злочинні напади російських військ на мирних жителів, обстріли житлових районів реактивною артилерією і ракетами. Харків, Чернігів, Херсон, Маріуполь та інші міста сьогодні піддавалися атакам, які не можуть бути кваліфіковані інакше, як акти державного тероризму і злочини проти людяності. Сьогодні ми дізналися про можливу ракетну атаку навіть на духовне серце України-Святу Софію. Також ракети при обстрілі телевежі потрапили в Бабин Яр – місце знищення нацистами десятків тисяч мирних людей в роки Другої світової війни. Сьогодні там знову пролилася кров - вже від рук російських злочинців " - сказано в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Попереду ще чекає тривала війна, але, вже сьогодні можна чітко сказати, що Україна йде до перемоги, і це розуміє весь світ, крім Російської Федерації, де пропагандисти захопили весь інформаційний простір.

Перемагають українці завдяки сильному духу, жертовності, а також силі любові. Це та сила, яка робить нас ближче до Бога, і з його допомогою ми подолаємо всі труднощі на шляху.

Церква, Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ

Особливо треба зараз молитися за наших військових, а також медиків і волонтерів, які допомагають впоратися з наслідками цієї трагедії.

Нагадаємо, що митрополит Епіфаній звернувся до стривожених українців словами Святого Письма

Раніше повідомлялося, що россійські диверсанти "зламали зуби" про Михайлівський собор у Києві-хотіли знищити Епіфанія

Також, майже 200 танків, десятки літаків і вертольотів і 5300 загарбників: у Міноборони повідомили про втрати РФ в Україні.