Польський Сейм схвалив закон про допомогу українським біженцям. Цей закон регулюватиме питання перебування українських біженців у Польщі, а також їхню соціальну підтримку.

Про це повідомляє Onet.pl.

За закон про допомогу українським біженцям проголосувало 439 депутатів, в той час як проти – тільки 12. Тепер після підтвердження особи українські біженці зможуть отримати податковий номер PESEL, а їх перебування в Польщі може тривати 18 місяців з продовженням на аналогічний термін.

Скрін, відео YouTube біженець

Також цей закон торкнеться і поляків, які приймають у себе сім'ї з України. Вони зможуть отримають від місцевої влади підтримку - 40 злотих на день протягом двох місяців, тобто близько 1200 злотих на місяць. Для компенсації цих витрат буде створено резерв спеціального призначення для підтримки органів місцевого самоврядування.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Українські біженці матимуть право користуватися державними послугами, включаючи польську охорону здоров'я, а також віддавати дітей до польських шкіл. До того ж, у разі працевлаштування вони зможуть претендувати на соціальні програми, включаючи 500 плюс.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

Що цікаво, цей законопроект викликав обурення опозиції через включення в нього норми, яка ніяк не стосувалася українських біженців. Це стосується пункту про звільнення від кримінальної відповідальності державних службовців за рішення, прийняті під час пандемії COVID-19. Зрештою цю норму вдалося відхилити.

Нагадавши, ЗСУ знищили російську техніку в Харківській області: мінус 500 одиниць техніки одним обстрілом

Раніше Знай писав, секретар РНБО Данилов зізнався, що в РФ вже змінилися 8 генералів: "вони у відчаї"

Також Знай повідомляв, син радниці Бориса Джонсона прибув воювати в Україну в якості добровольця: "я навіть не сказав мамі"