Українцям розповіли про важливість вакцинації від правця під час війни. Кілька лайфхаків від пацієнта, щоб зберегти життя і здоров'я.

Як відомо, в умовах війни, під час ведення активним бойових дій різко зростає ймовірність отримати відкриту рану, яка вкрай швидко забруднюється різними інфекціями.

Одним з таких збудників може стати Clostridium tetani - бактерія, що викликає смертельно небезпечну хворобу правець.

Ця хвороба небезпечна своїми симптомами, починаються сильні судоми по всьому тілу, які можуть привести до зупинки дихання. Важливий момент - цим симптоми з'являються разом з токсином, який виділяє бактерія. Антибіотики тут навряд чи допоможуть, і потрібно використовувати спеціальну сироватку.

Можна убезпечити себе від правця за допомогою вакцини, яка є, до слова, безкоштовною. Імунітет проти токсину від правця виробляється саме завдяки ній.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Лікарня, фото: скріншот з відео

Вікова схема вакцинації наступна:

Для дітей: 2 місяці – 4 місяці – 6 місяців – 18 місяців – 6 років – 16 років.

Для дорослих: 26 років – 36 років і так кожні 10 років.

Робити кожні 10 років її потрібно, щоб зберегти імунітет, який з часом стає слабкіше. Це і називається бустерна доза.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube

"Важливо! Якщо ви не пам'ятаєте, коли ви зробили останню дозу вакцини собі або своїй дитині (і немає записів в меддокументації про це), не потрібно починати курс вакцинації спочатку, просто якомога швидше зробіть дозу, яку ви пропустили. Безкоштовна вакцина від правця є в наявності в Надвірнянському центрі ПМД, як для дорослих, так і для дітей.😉 "- йдеться в повідомленні під постом.

Нагадаємо, що Зеленський звернувся до російських окупантів з пропозицією

Раніше повідомлялося, що Ірина Федишин змогла допомогти воїнам ЗСУ не лише словами та піснями, а й ділом: українці не оцінили

Також, возвращают посмішку дітям: Грузинські волонтери безкоштовно роздають солодощі та іграшки на польсько-українському кордоні