Українцям назвали овочі та фрукти, які можуть стати дефіцитними в Україні через війну. Крім цього, на них сильно може вирости ціна.

Практично два місяці в Україні йде повномасштабна війна. Російські окупанти тимчасово захопили частину територій у Запорізькій та Херсонській області. Саме звідти в основному йдуть поставки овочів і фруктів.

Топ-менеджер компанії "Сингента" Євген Колінко розповів про те, які овочі можуть стати дефіцитними в цьому році.

Помідори, скріншот: YouTube

В першу чергу, як відзначають фахівці, буде спостерігатися недолік цибулі, помідор, а також кавунів. Саме в тимчасово окупованих областях ці культури вирощувалися найбільше.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Вирощування цибулі, кадр з відео

Далі Євген Колінко розповів, що компенсувати втрати в цибулі, томатах, а також кавунах не вийде, так як в безпечних областях свої нюанси в кліматичних умовах.

А ось компенсувати морква за рахунок збільшення її посівів в безпечних районах цілком можна. Тому її дефіцит навряд чи буде.

Кавуни, фото: скріншот з відео

До слова, не все так погано. Міністерство аграрної політики і продовольства України відзначають, що навіть при самому песимістичному сценарії, українські аграрії засіють приблизно 70% полів. А ось, якщо вийде, то ця цифра зросте, і дефіциту спостерігатися не буде. Це мало хто відчує.

Овочі. Фото: скріншот youtube

До слова, це не означає, що ці овочі зовсім пропадуть з магазинів. Їх просто буде менше, і частина їх них буде привезена з інших країн.

Нагадаємо, що в Україні порахували, у скільки обійдеться Великодній кошик в 2022 році-ковбаска і паска не всім по кишені

Раніше повідомлялося, що завершення опалювального сезону в Україні: в Кабміні зізналися, скільки газу ще залишилося в сховищах

Також, волонтер вижив після розстрілу і розповів, що творилося в окупованому селі