Російська військова агресія продовжуєтьсч в Україні з 2014 року, а повномасштабна - з 24 лютого 2022 року. Не дивлячись на це освітній процес йде повним ходом.

Деякі учні закінчують навчання дистанційно, а певні області навіть вийшли на очне навчання. Правила вступу до ВНЗ у 2022 році також було змінено і абітурієнти не здаватимуть ЗНО, а склададатимуть один загальний мультимедійний тест.

ЗНО. Фото: скрін youtube

Заклади вищої освіти також продовжують освітній процес та активно працюють над вступною кампанією 2022 року, зокрема запрошують майбутніх студентів з інших країн на навчання до українських університетів.

Приймання на навчання іноземців для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та доктора філософії в українських закладах освіти може здійснюватися тричі на рік.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Студенти, фото: скріншот з відео

Також упродовж року іноземців приймають на навчання в аспірантуру, докторантуру, за програмами підготовчого факультету (підрозділу), з вивчення державної мови та/або мови навчання, а також для здобуття післядипломної освіти, підвищення кваліфікації та стажування.

Щоби стати студентом закладу освіти в Україні, потрібно здійснити п’ять кроків, які пояснив голова МОН України Сергій Шкарлет.

Як вступити іноземцям до університету в Україні у 2022 році

З 1 травня 2022 року вже зареєстровано понад 100 запрошень на навчання для іноземців. Залучення максимальної кількості іноземних здобувачів на навчання є одним із важливих завдань для зміцнення довіри до української системи освіти та формування стійких міжнародних відносин.

Нагадаємо, що замість ЗНО та іспитів майбутні студенти складатимуть мультипредметний тест, у розпорядженні 120 хвилин.

Також стало відомо, що в Україні збільшили виплати на дітей: хто зможе отримати додаткову соціальну допомогу.