Гігантська воронка глибиною 200 метрів з древнім лісом на дні виявлена китайськими вченими в Гуансі-Чжуанському автономному районі Китаю.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

За даними Інформаційного агентства Сіньхуа, група дослідників печери виявила глибоку гігантську карстову воронку в окрузі Лейе, в результаті чого кількість воронок в окрузі досягла 30.

У п'ятницю (6 травня) команда вирушила в провал і виявила, що в прірві є три входи в печеру, а також стародавні дерева висотою 131 фут (40 м), що тягнуть свої гілки до сонячного світла, який проникає через провал (вхід).

Китай

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Чжан Юаньхай, старший інженер інституту карстової геології Геологічної служби Китаю, сказав, що воронка, розташована недалеко від села Пін'е під селищем Луоксі, також має довжину 306 м, ширину 150 м, а її обсяг перевищує 5 мільйонів кубічних метрів.

Чжан сказав, що в стіні є три великі печери, які, як передбачається, є залишками ранньої еволюції воронки.

На дні воронки є добре збережений первісний ліс зі зростаючими внизу деревами, а також густими тінистими рослинами, що досягають висоти плечей.

Підземний ліс

Гігантські воронки, також відомі як Тянькен (Небесна яма) на китайській мові, являють собою долини або гігантські ями з особливими геологічними особливостями, виявленими в карстових областях, утворених повторюваними обвалами.

В основному вони зустрічаються в Китаї, Мексиці та Папуа-Новій Гвінеї.

Ті ж дослідники раніше виявили десятки воронок в провінції Шеньсі на північному заході Китаю і групу взаємопов'язаних воронок в Гуансі, повідомляє China Daily.

Китай

Гуансі відомий своїми казковими карстовими утвореннями, які варіюються від воронок до кам'яних стовпів і природних мостів, за що цей регіон був внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.