У сучасних реаліях життя та в умовах воєнного стану, виплати на карту - є безпечним та зручним способом отримання грошей. Через воєнний стан та окупацію територій частина людей, які отримували виплати через Укрпошту, тимчасово не може їх отримати. Тому тим особам, які ще отримують виплати готівкою, варто подумати про перехід на картковий рахунок. А в пресслужбі ПФУ розповіли, яким чином українці зможуть перевести пенсію на картковий рахунок.

Зауважимо, що не кожен банк може співпрацювати з пенсійним фондом. І перш ніж укладати договір з фінансовою установою, рекомендуємо перевірити обраний вами банк зі списком уповноважених, який рекомендує ПФУ. Зазначено, що серед них є ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк та інші. всього у списку 46 банків, ознайомитись з ним можна за цим посиланням.

Виплата пенсій через уповноважені банки регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596.

Після того, як з банком визначились та оформили картку, необхідно звернутися особисто до представників пенсійного фонду за місцем проживання із заявою про виплату пенсії через поточний рахунок банку. При цьому не обов'язково йти до установи, таку заяву можна особисто подати в електронній формі через сайт Пенсійного фонду.

Нагадаємо, в Україні змінилися ціни на популярний овоч: скільки доведеться викласти за кіло.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

До слова, українці можуть отримати пільги на навчання у ВНЗ: хто має право на допомогу.

Раніше ми писали, що у Пенсійному фонді зробили важливу заяву стосовно травневих пенсій.