Цьогоріч якщо із посівною зернових в Україні впорались, наскільки це можливо в умовах війни, то інші культури почали саджати із запізненням. Водночас багато українців зайнялися городництвом, щоб прогодувати свої сім'ї у нелегкий для усіх час.

Однією з найбільш корисних городніх культур є капуста. Як зауважується у статті на сайті "1+1", якщо ви вчасно встигли її посадити, то перші врожаї можна зібрати вже у середині липня.

Зазвичай насіння на розсаду у південних регіонах сіють ще у січні, у більш прохолодних регіонах – у квітні. До перенесення на грядку більш ранні сорти готові через 45-50 днів, а середньостиглі – через 40-45 діб. Пізнім достатньо всього 30-40 днів.

Розсада капусти, кадр з відео

Попри те, що капусту, зазвичай, садять у відкритий ґрунт у перші тижні травня, абсолютно нормально висаджувати її до середини червня.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

При висіванні капусти у відкритий ґрунт чи пересадженні розсади, слід переконатися, що ґрунт прогрівся достатньо. А також варто дочекатись середньодобової температури в межах +8-10°C.

Сприятливими днями для посіву капусти за місячним посівним календарем на травень 2022 є 6, 7, 13, 29 та 31 травня. У червні сприятливими днями є 4, 7, 13-1719-23, 27 та 28 червня. Водночас висаджувати розсади в ґрунт або в теплицю варто проводити 1-10, 15-20 травня, або ж 4-8, 13-18, 21-23, 26-28 червня 2022.

Капуста на грядці

Правила висаджування капусти

Оскільки капуста любить воду, тому для грядки слід обирати у низинних ділянках, де накопичується волога. Краще підійдуть добре освітлені ділянки із постійним доступом сонячних променів.

У відкритий ґрунт капусту висаджують за наступними схемами: 50-60 см відстань між рядами, 30-40 см — між рослинами, або ж квадратним методом 50X50.

Водночас ранні сорти сіють набагато компактніше, середнім та пізнім потрібно значно більше місця для зростання. У кожну лунку на глибину 2 см висівається по 3-4 насінини. А оскільки капуста рідко показує 100% схожість, варто сіяти її із запасом.

Капуста на грядці

Нагадаємо, попередження: спека може спровокувати смертельні напади астми через велику кількість пилку

Також ми писали, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом

Нагадаємо, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю