З початку повномасштабного вторгення 24 лютого 2022 року для всіх українців зробили послаблення у сфера фінансів. Безкоштовний проїзд в громадському транспорті, скасування нарахування відсотків по кредитам, зменшення або скасування комуналки - усе це те незначне, що допомагала нам триматись на плаву.

Але бюджет країни має якось наповнюватись, щоб економіка трималась, тому держава та банки поступопо повертають всі необхідні платежі.

Все ж залишаються ситуації, коли українці можуть не сплачувати ті ж комунальні платежі. Про це Фактам ICTV розповіла заступник міністра громад і територій Наталія Хоцянівська.

Лічильник, комунальні платежі. Фото: Знай.uа

"Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні більше 30 днів, повинні звернутися до надавачів послуг, щоб їм не проводили нарахування. Це не стосується помешкань, які обладнані лічильниками, треба ці показники подавати, а саме – повторювати ті, які були раніше,- пояснила чиновниця. - Це не буде розповсюджуватися на послугу управління багатоквартирним будинком та не стосуватиметься послуги постачання тепла".

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Людина має звернутися із заявою до надавача послуг, а також додати довідку про лікування, або довідку внутрішньо переміщеної особи, або довідку, яка свідчить про службу у ЗСУ. Саме ця довідка і буде підставою, щоб надавач послуг зробив перерахування.

Нагадаємо, що в Україні відновляють позапланові перевірки: кого точно не омине НКРЕКП.

Раніше ми повідомляли, що Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС - роумінг без зайвих витрат, дешевий інтернет та перекази без комісій.

Також стало відомо, як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом - дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів.