Посівна кампанія в Україні триває попри війну. Більшість регіонів вже засіяли площі різними культурами. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Мінагрополітики.

Зазначається, що посівна кампанія в Україні триває. Так, вже посіяно 98,5% ярої пшениці від показників 2021 року. Під ярий ріпак засіяно 95% площ.

Посівна. Фото: скрін youtube

"Посівна в Україні тривають, ярої пшениці посіяно 98,5% від показників минулого року, 95% площ прогнозованих під ярий ріпак вже засіяно. Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Полтавська, Миколаївська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька області закінчили посівну ярої пшениці. Загалом сівбу ярих зернових та зернобобових культур завершено на 78% від показників минулого року", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що регіони, де не йдуть активні бойові дії збільшили площі посіву ярої пшениці на 5-10%. За даними Держстату посів озимих культур на зерно під урожай 2022 року проведено на площі 7,6 млн га.цей показник на 0,3 млн нижче, ніж минулого року.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Раніше Знай писав, в Україні мають намір підвищити всі податки: "зараз потрібно підтримати державу".

Також ми писали, українців хочуть позбавляти громадянства під час воєнного стану: перелік поважних причин для перебування закордоном.

Крім того, ми повідомляли, коли завершиться дефіцит палива в Україні - думка експерта.