Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна, розв'язана Росією може призвести до катастрофічного зростання цін на продовольство. Він зазначив, що ознаки цього країни відчують вже в липні. Про це гарант розповів під час виступу перед індонезійськими політиками.

Володимир Зеленський заявив, що Росія перекрила доступ до портів і окупувала частину територій на півдні, що порушило логістичні маршрути і зробило експорт неможливим. Він додав, що в сховищах знаходяться мільйони тонн зернових, але доставити їх в країни, де вони необхідні, Україна не може.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube

"В даний час 22 млн тонн зернових знаходяться в сховищах, ми не можемо направити їх на світовий ринок, де вони необхідні. Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом і інше продовольство можуть катастрофічно зрости", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що в магазинах вже зросли ціни, але наближення катастрофи багато держав відчують в липні, коли закінчаться запаси торішнього врожаю. Зеленський додав, що через це в багатьох країнах може виникнути політичний хаос.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал інформував, у ПФУ повідомили про зміни для українців, які працювали після виходу на пенсію: виплати перерахують.

Крім того, ми повідомляли, "Нова пошта" повідомила про зміни в тарифах: у скільки обійдеться доставка.