При поході в супермаркет або на ринок українці стали відзначати підвищення цін на певні категорії продуктів або ж відсутність деяких з них на полицях.

Червень - час свіжих овочів і фруктів. На ринках бум на сезонні овочі, фрукти, ягоди та зелень. Але які ціни на овочі, які найбільше купують українці, і чому на ринок приходять не тільки на закупівлі?

Про це всім дізналася кореспондентка "Сніданок з 1+1" Христина Биковець.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Кріп і петрушка - по 10 гривень за пучок, зелена цибуля - 15 гривень, рукола і шпинат теж по 15 гривень, а редиска вже по 30 гривень. В той час, як салат на ринку пропонують по 10 гривень за 100 грам.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показати ще

"Ціни хоч і підскочили, але все розібрали... Люди не розлючені. Все добре. Всі купили і сподіваються на все хороше",- ділиться продавшиця з Київщини, яка продає врожай зі свого городу.

А ось її сусід по прилавку не може таким похизуватися.

"Хіба це продажі? Ціни піднялися, а солярка не піднялася?",- обурений чоловік.

Продавці на ринку розповідають, що багато людей приходять до них не так купити продукти, як за своєрідною психологічною підтримкою - поскаржитися.

Але одна з продавщиць зазначила, що на ціни скаржаться рідко. У неї наприклад розкупили майже всю черешню, яка зараз, в середньому, коштує по 60-80 гривень за кілограм.

Овочі, ринок. Фото: Знай.uа

У 2022 році у нас просто рекордне здорожчання сезонних овочів і ягід. Про це розповів економіст Олег Пендзин. Причини очевидні - активні бойові дії на півдні і різкий стрибок цін на паливо. Але, найближчим часом, вартість овочів і фруктів буде знижуватися.

Нагадаємо, що в Україні злетіли ціни на огірки: на скільки подорожчав популярний овоч.

Раніше ми повідомляли, що Нацбанк вперше за 30 років визнав загрозу гіперінфляції: чого чекати українцям