Транспортна колона з ядерними боєголовками викликала лють серед активістів, які вважають, що «дуже небезпечні» перевезення ядерної зброї «частішають» при «мало» наданній інформації.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Хід військових вантажівок був помічений в деяких частинах Ланкаширу і Камбрії по дорозі до Шотландії, і деякі з них прийшли в лють через «небезпечних конвоїв», що перевозять ядерні вантажі.

Повідомляється, що колона вантажівок проїхала повз Кіркхема, Престона, Гарстанда, Ланкастера, Кендала, Пенріта і Карлайла по дорозі до Шотландії.

Організація з роззброєння Campaign of Nuclear Disarmament (CND) вважає, що на борту вантажівок була ядерна зброя, а їх трекер припускає, що Британські ракети Trident перебували в русі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Варто відзначити, що за 50 років перевезення ядерних матеріалів по дорогах Великобританії Міністерство оборони ще не повідомило ні про один інцидент, який міг би становити радіаційну небезпеку для населення або навколишнього середовища.

Але представник CND Філіп Гілліган сказав, що конвої «частішають» і можуть вплинути на тих, хто знаходиться в цьому районі.

Представник CND обрушився на "дуже небезпечні конвої", подібні зображеному на фото

Гілліган сказав: "Схоже, що ці дуже небезпечні конвої несуть ядерні боєголовки повз наших будинків, шкіл і лікарень з все більшою частотою. У той же час ті з нас, хто з найбільшою ймовірністю може постраждати в результаті нещасного випадку за участю одного з них, отримують дуже мало інформації про те, коли вони будуть проїжджати повз наших будинків, або про пов'язані з цим конкретні небезпеки».

Гілліган, розмовляючи з LancashireLive, продовжував: "Ми, як мінімум, повинні знати, чи можемо ми, і як саме, почати захищати себе і наших дітей від альфа-випромінюючих частинок плутонію та урану, які можуть бути розсіяні, якщо вибух станеться в результаті аварії за участю одного з цих авіаносців МО? А ще краще, щоб ці конвої взагалі прибрали з наших доріг. Нам не потрібні ядерні ракети, і без них на наших дорогах нам усім було б набагато безпечніше".

Представник Міноборони сказав: "Ядерні матеріали оборонного призначення перевозяться тільки в разі необхідності, а безпека населення є найвищим пріоритетом. Всі операції з конвоєм слідують суворим і безпечним процедурам, а Міністерство оборони оснащено всім необхідним для реагування на будь-який інцидент, яким би малоймовірним він не був".

Нагадавши, стало відомо, що деякі окупанти почали уникати війни.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Британія навчає близько 10 тисяч воїнів ЗСУ.