Відомий просто як "Четверта людина", кріт був одним з декількох радянських шпигунів , яким вдалося проникнути в серце спецслужб США.

Але на відміну від більшості, які врешті-решт були розкопані, цей таємничий привид ніколи не був ідентифікований, що є однією з найбільших загадок у всьому шпигунстві.

Про це повідомляє видання The Sun.

А місія його і його колег була настільки руйнівною, що вважається, що вони допомогли прокласти шлях до піднесення тиранічного путіна в росії.

Володимир путін, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Четверта людина" скомпрометувала особи російських шпигунів, які працюють на Вашингтон, округ Колумбія, і злила цінні дані ЦРУ.

Колишній агент ЦРУ Роберт Баєр заявив The Sun Online, що дії шпигуна в той час "могли змінити історію".

Схоже, що, можливо, якби "Четверта людина" була ліквідована, американська розвідка змогла б ідентифікувати загрозу з боку путіна і попередити Кремль.

За його словами, всі розмови між тодішнім президентом США Біллом Клінтоном і тодішнім російським лідером Борисом Єльциним просочилися до путіна і КДБ.

Володимир Путін і Борис Єльцин, фото з російських ЗМІ

Стверджується, що путін тоді допоміг використати це для залякування Єльцина, який був першим лідером росії з часів розпаду Радянського Союзу, і захоплення влади в 1999 році.

Путін узурпував Єльцина на посаді президента російської федерації і розпочав реформу кремлівської політики, яка назавжди змінила країну.

"Чи міг Клінтон переконати Єльцина знайти когось іншого, крім путіна, якби ми знали, хто такий путін і що він робить? Чи могли ми змінити історію?". – пояснив Баєр.

"Я думаю, що, мабуть, міг би. Якби ми тоді зрозуміли, що КДБ проникає в російський уряд, готуючись до захоплення влади в 1999 році, то чи можна було цьому запобігти?".

За словами Баєра, російські шпигуни, які проникли в ЦРУ в цей період, були відомі як "Кембриджська п'ятірка , але тільки гірше" – посилання на радянську шпигунську мережу, яка проникла в Британію з 1930-х по 1950-ті роки.

Володимир путін, скріншот з відео

І хоча США спіймали ряд шпигунів, все ж були витоки, які не можна було пояснити, що привело їх до початку полювання на загадкову "Четверту людину".

Баєр сказав The Sun Online: "Четверта людина була - просто подивіться на докази. У цьому ніхто не сумнівається, і в тому, що ФБР активно цим займається вже 25 років. Народ, і відокремлення СРСР, і всі інші сходяться на думці, що Четверта Людина була. Я в цьому не сумніваюся, питання в тому, хто це був? Деякі люди вважають, що він мертвий, деякі вважають, що була четверта і п'ята людина. Чи був він найблискучішим шпигуном у світі?".

Нагадаємо, Олаф Шольц розкрив мерзенні плани президента Володимира Путіна.
Раніше ми повідомляли, коли будуть переговори Володимира Зеленського і Путіна, дата майже на межі: "Ситуація безвихідна".