Позов звільненої через булінг першокласників вчительки Ірини Федишин було задоволено Шевченківським районним судом Львова, який також поновив її на посаді. Адміністрація школи уже подала апеляцію.

Як повідомляє видання "Zaxid.net", Ірина Федишин працювала вчителькою початкових класів у школі №87 імені Ірини Калинець, що на вул. Замарстинівській.

Жінку було звільнено у червні 2021 року через булінг першокласників. За словами батьків учнів, Ірина Федишин била дітей, її також звинуватили у махінаціях з грошима. Наприклад, вчителька сказала зібрати гроші на принтер для класу, а опісля виявилось, що школа його видала безплатно. Після численних скарг вона отримала догану, а на початку червня її звільнили зі школи.

Школа. Фото: скрін youtube

Тепер же вчителька. Крім того, вона вимагала виплатити їй кошти за час вимушеного прогулу та поновити на посаді. Водночас у суді Ірина Федишин заперечила факти побиття учнів. Пояснила, що учень, якого начебто вона побила, має ознаки аутизму, він постійно зривав уроки, провокував конфлікти.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Стосовно принтера, то у матеріалах справи вказано, що батьки начебто самі вирішили повернути вчительці гроші за купівлю принтера для класу. І стверджує, що потім зібрані гроші роздали назад.

Вчителька Ірина Федишин, фото: zaxid.net

Згідно з рішенням суду, зробленого на основі відповідних довідок щодо результатів службових розслідувань, також встановлено, що вони не містять жодного конкретного факту збору коштів вчителькою або застосування насильства до учнів.

Як встановив суд, наказ про звільнення Ірини Федишин не містить конкретних фактів вчинення дисциплінарних проступків, в тому числі, які саме обов'язки вчителя не виконувались, коли саме та при яких обставинах були вчинені такі проступки. Тепер школа має виплатити вчительці 853 грн за кожен робочий день вимушеного прогулу.

Суд. Фото: скрин відео

Нагадаємо, росіянин вкрав в Україні пральну машинку, але забув, що у його будинку немає водопостачання: ці кадри доводять до сміху

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку