Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українських водіїв пересідати на електромобілі, адже вони, як і раніше, не обкладаються митом і ПДВ. Крім того, він нагадав про пільги на авто для ЗСУ.

Для деяких транспортних засобів пільги все ж залишилися попри те, що з 1 липня безплатне розмитнення авто в Україні скасовано. Відповідне пояснення дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю сайту lb.ua.

То ж для електромобілів мито й ПДВ залишаються нульовими, а акциз — мінімальним і становить не більше 100-120 євро. Додатково при їх реєстрації скасовано збір у пенсійний фонд. Таким чином уряд стимулює покупку електрокарів в умовах війни та дефіциту палива.

Електрокар. Фото: Українська правда.
Електрокар. Фото: Українська правда.

"Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції. Тому електромобілі — це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість", — наголосив прем'єр-міністр. Денис Шмигаль

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Крім того, абсолютно безплатним залишається розмитнення авто, які купляють волонтери й активісти для потреб Збройних Сил Україн (ЗСУ). Такі автомобілі оформлені як гуманітарна допомога.

Також глава уряду анонсував запровадження онлайн-розмитнення через додаток "Дія" вже зовсім скоро. То ж усі платежі будуть розраховані повністю автоматично за спеціальною формулою після введення VIN-коду авто.

Денис Шмигаль. Фото: скрин відео

Нагадаємо, отримати водійське посвідчення в Україні стане складніше: пояснення Сервісного центру МВС

Також ми писали, попри воєнний стан українці продовжують купувати нові машини: топ-5 популярних моделей

Нагадаємо, українцям обіцяють запустити швидке розмитнення автівок через "Дію"