Часто городники стикаються з тим, що листя на полуниці попри всі докладені зусилля та ретельний догляд, жовтіє з незрозумілих їм причин.

Виявляється, причин пожовтіння листя полуниці можна бути декілька, і на щастя з цим можна боротися. Про способи розв'язання проблеми розповідає "Порадник".

Хоча полуниця є досить невибагливою у вирощуванні, вона, як і інші рослини, може хворіти. Наприклад, змінювати колір листя із зеленого на світліший або й взагалі на жовтий.

Збір полуниці, фото: Facebook

Основною та доволі поширеною причиною цього може бути недостатня кількість заліза у ґрунті. Задля уникнення цієї проблеми, кущики полуниці та ґрунт навколо них необхідно обробити розчином мідного купоросу з розрахунку 2 столові ложки на 10 літрів води.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Важливо пам'ятати, що таку обробку можна здійснювати лише за умови, що ягоду зібрано. Ця процедура є ще й чудовим засобом профілактики від багатьох грибкових захворювань.

Іншою причиною пожовтіння листя у полуниці може бути звичайний хрущ. Він заривається в корінь, відкладає там личинки, які ушкоджують кореневу систему рослини. Як результат, листя отримую надто мало живильних речовин і жовтіє.

полуниця, скріншот з відео

На жаль, боротися з личинками хруща досить складно. Городники для цього перекопують грядки та збирають жуків вручну. Також намагаються привабити шпаків, для яких хрущ є улюбленими ласощами. Крім того, дачники споруджують пастки або застосовують спеціальні інсектициди.

Листя полуниці також може жовтіти через занадто спекотну та суху погоду. Тому полуничну грядку бажано притіняти в особливо спекотні дні й організовувати рясний полив, щоб земля просочилася вологою на 25-30 см.

Полуниця, скріншот із відео

Нагадаємо, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця. Більшість логістичних шляхів зазнали змін, а виробництво та перероблювання в деяких регіонах були призупинені або знищені через військові дії

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні