Попри те, що спостерігається зростання цін на деякі сезонні овочі, в Україні почали стрімко дешевшати овочі з борщового набору

Про це свідчать дані аналітичного порталу info.shuvar, найбільшого гуртового ринку у Львові "Шувар".

Капуста, скріншот: Youtube

В середині липня, коли овочевий сезон у розпалі, спостерігається здорожчання такого овоча, як баклажан. На імпортований баклажан синій ціна підвищилась 23%, коштує він 720 грн за кіло. На такий же овоч українського виробника ціна підвищилась всього на 10%, проте різниця в ціні з імпортованим незначна, просять за нього 65 грн. Що стосується торгівельних мереж, наприклад в мережі АТБ, його ціна становила 71,99 грн за кіло, а по акції його можна купити за 59,95. Проте в інформації онлайн-ресурсу не вказано, чи імпортований цей овоч.

Піднялися ціни й на білоголову капусту українського походження на 7,84%, за неї просять від 25 до 30 грн за кіло. У роздрібній мережі АТБ за кіло такого овоча просять 31,49. На 20% здорожчала броколі, за неї просять 45 грн/кіло, а цвітна капуста всього на 4,17%, кіло коштує 20 грн.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Показати ще

Є і хороші новини, так значно впала у ціні картопля рання та стандарт. Ранній сорт подешевшали на 10,53%, його можна купити від 5 до 12 грн за кіло, а сорт стандарт знизився на 33%, за нього просять 8 грн/кіло. В мережі АТБ за картоплю просять 5,95 грн, при цьому не уточнюють сорт та країну походження.

Крім того, в ціні впали ще овочі з борщового набору - це морква та буряк. Буряк ранній збавив в ціні 21,82% та коштує від 20 до 23 грн за кіло, а морква подешевшала на 21,67%, за неї просять від 22 до 25 грн/кіло.

Нагадаємо, малина, лохина, смородина: стрімке подорожчання ягід перевищило прогнози експертів.

До слова, ціни на свинину в Україні змінилися: які прогнози щодо вартості м'яса дають фахівці.

Раніше ми писали, що молоко, сири, масло: стали відомі причини здорожчання молочної продукції, справа не у виробниках.