Українці, які мають борги за комунальні послуги, ризикують заплатити ще й чималий штраф.

Нерідко постачальники послуг подають до суду на споживачів. Разом із сумою боргу вимагають виплатити й "неустойку". Приклад того рішення суду у справі № 753/1966/24.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав українця виплатити понад 11 тисяч гривень штрафу за накопичений борг за комунальні послуги.

У документі йдеться, що постачальник подав позов про стягнення боргу за надані житлово-комунальні послуги, а також вимагав врахувати інфляцію та три відсотки готових, нарахованих на суму боргу.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube

Так, борг українця становив 43 473 гривні, з яких 14 782 гривні – за гарячу воду та 28 690 гривні – за централізоване опалення. Заборгованість накопичувалася протягом кількох років.

Крім цієї суми компанія вимагала виплатити інфляційну складову боргу – 8916 гривень, а також три відсотки річних, нарахованих на суму боргу – 2464 гривні. Усього боржника зобов'язали виплатити 54 854 гривні.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути подібних неприємностей, споживачам радять звертатися до постачальника послуг для укладання договору про реструктуризацію та сплачувати борг зручними частинами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як уникнути пені за несплату комунальних послуг: українцям показали "працюючу схему".