У серпні 2024 року українці продовжать отримувати житлові субсидії та можуть подавати нові заяви на їх оформлення. Однак, деякі громадяни можуть втратити цю допомогу через борги за комунальні послуги.

Якщо є заборгованість більше трьох місяців і вона перевищує 680 гривень, субсидію можуть не призначити. Щоб зберегти субсидію, потрібно укласти договір про реструктуризацію боргу з постачальниками комунальних послуг і додати його копію до заяви на субсидію.

Субсидія за комунальні послуги

Субсидію не призначають лише на ті послуги, за якими є борг. Якщо відмовили у субсидії, потрібно подати нову заяву, вказавши послуги без боргу. У Києві Центр комунального сервісу (ЦКС) допомагає укладати договори реструктуризації боргів.

Рекомендується робити це влітку, коли навантаження на бюджет менше. Укладання договору дозволить уникнути примусового стягнення боргу через суд і зберегти комунальні послуги.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для укладання договору потрібно звернутися до одного з районних центрів ЦКС за попереднім записом або онлайн з використанням електронного підпису.

Потрібні документи: заява на реструктуризацію боргу, документи, що підтверджують особу, право власності на майно, ідентифікаційний код, договори про надання комунальних послуг.

Нагадаємо, ПФУ міг прорахуватись: як зрозуміти, чи надійде пенсія у липні

Раніше ми писали про те, що як не допустити "червоних" платіжок за комуналку: поради від тих, хто вже розібрався

Вам буде цікаво дізнатися пенсії не буде, лише "соцдопомога": хто позбавлений права на відпрацьовані гроші