Наближається осінь, і з нею цілком ймовірне зростання цін продукти. Подорожчання може статися, зокрема і через необхідність використовувати генератори. Про це йдеться у матеріалі видання "Фокус".

Відповідно до звіту Національного банку України спостерігається прискорення інфляції через вичерпання впливу торішніх урожаїв, дефіциту електроенергії, нестачі робочих рук, посухи та перегляду акцизів.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

До кінця 2024 року рівень інфляції може сягнути 8,5%, але вже наступного року очікується зниження до 6,6%. Проте восени інфляція вплине на подорожчання продуктів.

Директор аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін наголошується, що ціни зростатимуть переважно через подорожчання енергоносіїв, але також вплине і послаблення гривні.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"На жаль, ціни для кінцевих споживачів зростатимуть і надалі. Насамперед новий сплеск цін буде зумовлений зростанням вартості електроенергії як для бізнесу, так і для населення", - вважає фахівець.

Насамперед можуть піднятися ціни на хлібобулочні вироби, крупи, заморожену продукцію, а також м'ясні напівфабрикати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стрімке зростання цін: за молоко, вершкове масло та сир віддамо відчутно більше грошей.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.