Верховна Рада України ухвалила закон, який має стати важливим кроком у покращенні якості харчових продуктів та захисті здоров'я українців.

Закон вносить суворі обмеження на вміст трансжирів у продуктах та забороняє використання пальмової олії у певних категоріях харчової промисловості. Ці зміни спрямовані на зменшення ризиків для здоров’я населення та формування нової харчової культури.

Трансжири, які утворюються в результаті гідрогенізації олій, підвищують рівень шкідливого холестерину і збільшують ризики серцевих хвороб та діабету. Пальмова олія також містить насичені жири, що негативно впливають на організм. Ці зміни спонукатимуть харчову промисловість переходити на більш безпечні інгредієнти, а також мають захистити споживачів від потенційно небезпечних продуктів.

Нагадаємо, що ціни на продукти зростатимуть "поетапно": що купити зараз, щоб заощадити восени

Раніше ми розповідали, що за кашу доведеться віддати 34 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, хліб та цукор

Також, супермаркети гилять ціни на популярний сезонний овоч: салати та закрутки обійдуться у чималу копійку