Коли в Україні знімуть карантинні обмеження: Шмигаль дав відповідь

В Україні можуть зняти карантинні обмеження за умови, що буде вакциновано 70% громадян.

"Ми вважаємо, що 24 мільйони (громадян - ред.) - це доросле населення, яке має вакцинуватися на 100%, тобто 70% і більше - це хоча б 20 млн осіб, яких хочемо провакцинувати до кінця року", — сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що в тиждень щонайменше 1,5 млн українців повинні вакцинуватися, щоб до кінця року провакцинувати більшість дорослого населення. При цьому він зазначив, що примусової вакцинації не буде.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Тищенко "купує" по 50: яловичина в Україні подорожчає до 400 грн за кілограм

Зараз у Києві середня ціна на яловичину коливається від 130 гривень за кілограм фаршу, до майже 400 гривень.

Так, в Україні різко злетіли ціни на яловичину, зараз це пов'язують зі значним зниженням виробництва. Як повідомляють, аналітики з Українського клубу аграрного бізнесу, з початку року поголів'я великої рогатої худоби скоротилося на 6,7%. При цьому за останні 30 років поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося на 88%.

М'ясо / скріншот з відео

Українцям пояснили, хто має право на субсидію в опалювальний період - "Ситуація змінюється"

"Загальними правилами призначення житлової субсидії передбачено, що у людей, у яких є заборгованість з оплати ЖКГ послуг, прострочена більш ніж на три місяці – субсидії не призначаються. Але передбачено, що людина, яка не погоджується з такою заборгованістю, може її оскаржити. У цей період вона отримуватиме субсидію. Людина також може укласти договір реструктуризації, і субсидія в поточному режимі буде призначена", - розповів Віталій Музиченко.

Найбільш типові причини відмов у наданні субсидій - наявність декількох житлових приміщень, наявність депозитів. У багатьох випадках-наявність працездатних, проте непрацюючих членів сім'ї, які не стоять на обліку в центрі зайнятості.

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

Сестра потерпілого в смертельному ДТП вразила правдою про 16-річного мажора: "Пішли всі на х*й, мене відмажуть"

Журналісти поспілкувалися з сестрою одного з постраждалих у смертельній аварії на проспекті Гагаріна в Харкові. З'ясувалося, що в момент зіткнення з легковиком Chevrolet Aveo в автомобілі Infinity знаходився 16-річний водій, його дівчина і ще двоє хлопців.

"Вчора після ДТП Микола кричав, що його мама пов'язана з прокуратурою, і вона все порішає, а тато м'ясний олігарх. На місці аварії їх не було. Приїжджав якийсь Колін друг і дружки батьків, які тикали гроші поліції прямо в лікарні. Весь час кричав: "та пішли ви всі на х * й, мене відмажуть, і я буду жити за кордоном ",- розповіла Марія.

Харківський Микола Миколайович, фото: Telegram

За "липові" сертифікати вакцинації-3 роки в'язниці і до 170 тисяч штрафу: Кабмін додав нову кримінальну статтю

Кабмін розробив окрему кримінальну статтю № 321 (3) з чіткими "карантинними" нормами і жорсткими покараннями за їх порушення. У разі прийняття поданого до парламенту законопроекту № 6084, вже в найближчому майбутньому за підроблений COVID-сертифікат порушників каратимуть не тільки штрафом від 17 до 170 тис грн, а й позбавленням волі до 3 років.

Вже днями дана ініціатива Кабміну дійде до вирішального "фінішу" - до розгляду законопроекту в сесійній залі Верховної Ради залишаються лічені дні.

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України