Для всіх наших читачів з'явилися дуже важливі новини, так як багато українців мають боргові зобов'язання перед банками або просто знають людей, які взяли на себе таку "ношу". Справа в тому, що в Україні боржники можуть віддати в п'ять разів більше комісії, і протягом року не виконуватимуть зобов'язання. Однак цей факт з приставкою "можливо".

Про це стало відомо завдяки недавнім повідомленням юристів від представників українського парламенту.

Борги за кредит, скрін відео

На думку "слуг народу" поки тільки символічні 3% річних не є для боржника якоюсь відчутною санкцією. Та ще й суд може увійти в положення і зменшити розмір неустойки. Так платіжну дисципліну не виховати.

Народні депутати зареєстрували проєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій виконання зобов'язань" (№6208). Вони вважають, що чинні окремі норми Цивільного та Господарського кодексів надають переваги саме боржникам у цих правовідносинах.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Верховна Рада - фото ВРУ

Тому пропонується виключити саму можливість для суду зменшувати розмір неустойки (штрафних санкцій), затверджених сторонами в договорі. А ставку річних дозволити встановлювати самостійно в діапазоні від 5 до 500% річних. Не важко передбачити, що саме максимальну межу і намагатимуться записати в договір кредитори.

Попутно з ЦК вилучається ст.233, яка дозволяла зменшувати розмір неустойки залежно від суми понесених кредитором збитків. Тому не виконувати зобов'язання буде не тільки соромно, а й фінансово невигідно - думають юристи.

Раніше повідомляли, українець поскаржився на роботу "ПриватБанку": "Нав'язали кредит без мого відома".

Як повідомляв Знай.uа, "За що ви так з людьми?": українка з дитячою карткою "Ощадбанку" вже півроку чекає на виплати, відповіді немає.

Знай.uа писав, українці вимагають терміново переглянути умови кредитів ПриватБанку - платити не тягнуть: "Не збігаються з можливостями".