Кабмін - "за", нардепи - "проти"

Головна увага українців, наразі прикута до останньої новини з Парламенту щодо загрози напливу мігрантів з Білорусі та початок спецоперації у прикордонних регіонах. Разом з тим днями в Раді були зареєстрована низка цікавих ініціатив – введення адмінпокарання і штрафу до 5 тис грн за цькування на роботі та запровадження довічного позбавлення прав за порушення правил ПДР. Одна з них стосується новлення формату системи проїзду в громадському транспорті. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ

Оплата багажу – Уряд ініціював нові зміни

Не менш цікавим виявилося і "протистояння" на рівні вищих чинів держави.

А стосується воно законопроекту, у якому йдеться про запровадження нового формату квитків у громадському транспорті – для багажу. У той час, як Уряд виступає за впровадження цих змін, нардепи висловлюють своє "Проти".

Верховна Рада, Денис Шмигаль - фото ВРУ

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Одним з останніх став проект Постанови Парламенту про відхилення ініційованого Кабміном законопроекту № 5705 – "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті".

Громадський транспорт - фото Знай.ua

Нещодавно даний проект Закону був включений до порядку денного ХІ сесії Верховної Ради України 9-го скликання – а це означає, що він може бути затверджений до Нового Року.

Як зазначено у положеннях ініціативи Кабміну, вона розроблена з метою використання електронного квитка у якості правової підстави для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Законопроект - скріншот

Він передбачатиме затвердження форми, обов'язкових реквізитів та відомостей.

"Можливими ризиками є небажання органів місцевого самоврядування запроваджувати автоматизовану систему обліку оплати проїзду, у зв’язку з необхідністю фінансових витрат на придбання серверного обладнання та створення програмного забезпечення для функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду", - йдеться у Пояснювальній записці.

Громадський транспорт - фото Знай.ua

Варто додати, що антикорупційна експертиза стосовно проекту акта Національним агентством з питань запобігання корупції не проводилась.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Парламент затвердив виплату "тисячі Зеленського": як записатися в чергу та отримати гроші за кордоном.