"Бойкот" ініціювали представники 2 фракцій

Після затвердження Постанови про створення нової "дитячої" Держслужби робота в сесійній залі затягнулася. Більше години в Парламенті тривали обговорення правок, внесених до проекту Закону № 5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Втім, розгляд даного питання перервався несподіванкою – представники кількох фракцій винесли пропозицію відсторонення очільника ВРУ Руслана Стефанчука від "крісла" спікера на 2 дні.

Верховна Рада - фото ВРУ

В залі – сміх і оплески: як відбулося вирішальне голосування

Про дану ініціативу оголосив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

"Шановні колеги, надійшло звернення про відсторонення головуючого на пленарному засіданні від 2 фракцій – від ЄС та ОПЗЖ. Об'єдналися в такому "пориві"". Відповідно до ст. 29 Регламенту, після скороченого обговорення Верховна Рада може прийняти таке рішення, - зазначив в ході обговорень перший заступник очільника ВРУ.

Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як підкреслив Олександр Корнієнко, відповідно до ч.3 ст.29 Регламенту ВРУ, така пропозиція передбачає усунення головуючого від ведення пленарного засідання на час її розгляду. Тож і процедуру голосування проводив він.

Верховна Рада, Олександр Корнієнко - фото ВРУ

За словами ініціаторів тимчасового відсторонення Руслана Стефанчука, тривалістю у 2 дні, дана пропозиція пов'язана з низкою питань – починаючи з категоричної незгоди щодо затвердженої скороченої процедури розгляду № 5600 і закінчуючи відсутністю дозволу на розгляд більшості внесених до законопроекту правок.

Та от тільки серйозності даної пропозиції ініціаторів з 2 фракцій, судячи з реакції більшості парламентарів, в залі не розділили.

Оголошення пропозиції - скріншот

Вона була з посмішкою і оголошена, і зі сміхом сприйнята в сесійній залі.

Скріншот

Відповідна картина відобразилася і у голосуванні – пропозиція про відсторонення Голови ВРУ Руслана Стефанчука від ведення пленарних засідань на 2 дні набрала всього 31 голос "За".

Утрималось – 95 нардепів, а "Проти" виступило 55 парламентарів.

Голосування - скріншот

Разом з тим, затвердження законопроекту № 5600, який чимало українців вважають більш "санкційним", аніж корисним звичайних громадянам, все ж таки був прийнятий у другому читанні і в цілому. "За" проголосувало 255 народних депутатів.

Верховна Рада - фото ВРУ

З "мінусів" громадяни відзначають наступні зміни, що передбачає даний проект Закону:

-Запроваджується мінімальне податкове зобов'язання на державну та комунальну землю у розмірі 1,4 тис грн за 1 Га на рік;

-Податок на продаж другої нерухомості протягом року – 5%, третього та наступних об'єктів нерухомості – за ставкою 18% та ін.

Земельна ділянка, кадр з відео

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що борги за комуналку вимагають через суд: куди звертатися при отриманні такого "листа щастя" – експерти.