Генеральний директор АТБ Борис Марков повідомив, що держрегулювання цін на продукти може призвести до зникнення низки продуктів в українських магазинах.

Як відомо, 12 січня Кабміном було запроваджено державне регулювання цін на низку продуктів. Зокрема, уряд заборонив торговельним мережам встановлювати націнку понад десять відсотків на ряд споживчих продуктів, таких як гречка, борошно, цукор, масло і деякі інші.

Магазин, продукти - фото Знай.ua

Однак на своїй офіційній Фейсбук-сторінці гендиректор АТБ розкритикував заходи українського уряду. Він заявив, що постанова уряду не має серйозного обґрунтування і в ньому проглядається дискримінаційний характер до роздробу. Зокрема, уряд не враховує витрати на доставку.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Встановлена планка націнки не більше 10% за документом не покриває витрати операторів ринку на логістику, сезонне списання та інші операційні послуги. А значить, цілком може призвести до припинення реалізації зазначених продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їх ціноутворення", - повідомив він.

Скрін, відео YouTube магазин

За словами Маркова, уряду слід поступово розробляти і впроваджувати механізми ціноутворення.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що українські виробники накрутили ціну на продукти на 62 відсотки. Такі дані опублікував Держстат за грудень 2021 року порівняно з останнім місяцем 2020 року. Це означає, що за рік зростання цін прискорилося в 4,3 рази.

Також Знай писав, ціни на продукти в Україні в 2022 році злетять через рекордну вартість енергоносіїв. Рекордні ціни енергоносіїв у 2021-му році перетворюються на рекордні ціни на їжу у 2022-му

Також Знай повідомляв, гречка по 31 і хліб по 10: у скільки обходиться продуктовий кошик в Казахстані, порівняння з Україною