Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови, любить викладати різні історії або думку про ту чи іншу ситуацію, що сталася в нашій країні.

А зараз вона поділилася фотографією з невідомою жінці в костюмі котика. У них на тлі напис "Казковий світ Лариси Ніцой". Спочатку, за словами письменниці, вона думала — під костюмом ховається актриса театру, але Українка просто виявилася талановитим бібліотекарем.

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

Потім Ніцой поділилася невеликим описом події діалогу, в ході якого вони домовилися про поїздку до культурно-історичного центру в селі Попельнастое. На в'їзді в село стоїть великий будинок культури з величезним залом на 450 осіб.

"Ремонт. На сцені не просто освітлення, а прожектори, які крутяться, переливаються-ну прямо тобі Палац "Україна" в Києві, але це в селі. Ближче до центру села - культурний центр, розташований в красивому відреставрованому будинку 1912 року. Подумалося відразу, що будинок панський. Ні, кажуть, що це просто рядовий небідний селянин був. Нічого так собі, небідний", - пише Лариса Ніцой.

Лариса Ніцой, фото: Facebook

Після невеликої екскурсії відбулася зустріч з діточками. Письменниця дуже зраділа, адже, розповідаючи про свої книги, тільки й встигала бачити, як малюки піднімають руки і зізнаються, що читали або вивчали їх.
Але ось повернувшись в Олександрію, в зручний готель, трохи засумувала. Бо їй в очі кинулося розходження між культурно-освітніми закладами навколишніх сіл. Олександрія опинилася в невигідному становищі.

"В Олександрії не прийнято купувати книги. Немає такої моди. І дітей цьому ніхто не вчить", - заявляє Лариса Ніцой.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Лариса Ніцой, скріншот: Youtube

Вона зазначила, що зустрічей в Олександрії було безліч, але її книги не купували абсолютно ніде. Діти просто слухали, а потім вставали і йшли. Потім їй стало цікаво, чи читав хтось із 11 — класників її книги-виявилося, що ніхто. Школярі піднімали руку, коли Ніцой питала — чи купували вони хліб, морозиво, сіль, шоколадний батончик. Але жодного разу вони не підняли руку на питанні про покупку книги.

"Я не критикувала цих дітей. Не висміювала. У нас встановилися довірчі відносини на зустрічі. Вони чесно не підняли руку. Але це СИГНАЛ для дорослих! Це СИГНАЛ для вчителів! Сигнал для влади. Дитина в 15 років не купувала собі ще жодного разу книжку – це ненормальна ситуація", - зазначила Лариса Ніцой.

Нагадаємо, Лариса Ніцой порадила батькам, чого категорично не можна дарувати вчителям: "Мітлу, а не Квіти"

Як повідомляв "Знай.ua", Лариса Ніцой знайшла українця-рекордсмена з найбільшою родиною: 27 братів і сестер

Знай.ua писав, син Лариси Ніцой вступив до елітного університету з "князями": "Всі давно знають один одного"