Чи мають право на підвищення пенсійних виплат громадяни, які мають інвалідність та проживають у зоні радіаційного забруднення, розповіли у «Пенсійному кур`єрі» № 36 (954)

На гарячу лінію видання надійшло запитання від читача.

«Я маю інвалідність II групи, проживаю у зоні радіаційного забруднення. Як має зрости моя пенсія з 1 липня?», - цікавиться автор питання.

Йому відповіли, що Законом України від 29.06.2021 № 1584-IX «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» були внесені зміни до статті 54 Чорнобильського Закону № 796.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Відповідно до цих змін із 1 липня 2021 року розмір пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не може бути нижчим за 4800 гривень. Зокрема, це стосується осіб з інвалідністю II групи.

«Враховуючи зазначене, з 01.07.2021 ваша пенсія по інвалідності збільшилася з 2317,50 до 4800 гривень. До зазначеного розміру встановлено додаткову пенсію у розмірі 227,76 грн», - пояснили у виданні.

Раніше повідомляли, пенсіонерка втратила 17 років трудового стажу помилково: утримує чоловіка з інвалідністю на 0.25 ставки і ледве виживає.

Як повідомляв Знай.uа, дожили до 107 років і виглядають, як огірочки: найстаріші пенсіонери-близнюки поділилися секретами довголіття.

Знай.uа писав, українцям дадуть 13 пенсій, але це для обраних: "Нікому не догодиш".