У медуніверситеті ім. Богомольця студенти підняли бунт через обов'язкову вакцинацію, адже їм погрожують відрахуванням та виселенням з гуртожитку.

Як пише Gazeta.ua, студентів змушують вакцинуватися і до 27 вересня подати адміністрації навчального закладу сертифікат про повний курс вакцинації. У випадку, якщо щеплення немає - підійде й ПЛР-тест. Проте останній повинен оновлюватися кожні три дні, до того ж своїм коштом.

Додається, що у випадку невиконання цих умов, студентів не допускатимуть на заняття. Їм дали термін до понеділка 27 вересня. Якщо буде 25% пропусків лекцій - студентів відрахують.

Скріншот: gazeta.ua

Скріншот: gazeta.ua

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"У нас твориться дурдом. Нам вчора надіслали наказ. Але він без підпису і печатки. По суті це тільки папірець. Нас всіх залякали й сказали, що до понеділка у нас повинні бути паспорти вакцинації, або робіть кожні три дні ПЛР-тест. Або ви не ходите на пари. А якщо ви не ходите на пари – вас відраховують через три тижні. Теж саме зі студентами, які живуть у гуртожитку", – розповіла студентка.

Як пояснила дівчина, для студентів робити ПЛР-тест кожні три дні – це "нереальні гроші". До того ж у багато кого можуть бути протипоказання до вакцинації. Вона додає, що "це все незаконно і ми вчора підняли бунт".

Скріншот: gazeta.ua

Скріншот: gazeta.ua

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив заяву щодо російської агресії: "Ми максимально незалежні". Глава держави зробив впевнену заяву про незалежність України від інших держав

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги