Останні два місяці нам вдалося розібрати безліч ситуацій, з якими пов'язані сотні питань без відповідей щодо наших улюблених домашніх тварин.

Наприклад, ми пояснили, чому коти взагалі можуть ходити повз лотка; чи є спосіб позбутися від їдкого запаху сечі; перерахували аромати, які можуть бути неприємні пухнастикам; чому котикам набагато небезпечніше падати з другого поверху, ніж з величезної висоти та інше.

Котик, скріншот: Youtube

А зараз прийшов час поговорити щодо мурчання або бурчання, звуки які дуже подобаються власникам котиків. У першому випадку-цей неголосний дзижчить звук супроводжується відчутною вібрацією на тілі пухнастика і створюється м'язами всередині гортані. Він створюється під час руху цих же м'язів і стиснення частини гортані, яку оточують голосові зв'язки. При кожному вдиху і видиху і створюються ці звуки.

Відомо і те, що мурчання на частоті 25-100 Гц знаходиться на тому ж рівні частот, за допомогою яких і відбувається лікування людей в терапевтичній медицині.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Котик, скріншот: Youtube

А тепер поговоримо про те, чому ж кішки взагалі мурчат — причини три і всі вони різні. Наприклад, в першому випадку — це всього лише ознака гарного настрою і спосіб комунікації. Кошенята теж здатні до мурчання відразу ж після народження. Це дозволяє матері зрозуміти, де ж вони знаходяться, щоб перейти до годування.

І наостанок торкнемося і те, що мурчання може бути ознакою стресу. Вони можуть мурчати в кабінеті ветеринарного лікаря або ж під час пологів, коли їм боляче або страшно.

Переляканий котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, чому краще утриматися від миття котів: чим це загрожує і як не "угробити" життя пухнастика

Як повідомляв "Знай.ua", чотири причини, за якими кішка може вкусити вас за руку: "Не розумієте мови..."

Знай.ua писав, втрата апетиту і блювота: чому коти страждають через шерсть і як їх "врятувати"