Дайвери біля узбережжя Нової Зеландії зіткнулися віч-на-віч з гігантським морським хробаком довжиною майже 30 футів (близько 9 метрів). Про це повідомляє BGR.com.

Ця істота називається піросомою, і, хоча воно може виглядати страхітливо, насправді до нього абсолютно безпечно наближатися. Піросоми є частиною сімейства морських істот, відомих як оболонники або «морські бризки». Їх також називають морськими тарганами, відзначає National Geographic, через їх здатність добувати їжу навіть в самих несприятливих умовах.

Відеооператор Стів Хетеуей і його друг Ендрю Баттл виявили піросому під час зйомок туристичного промо-ролика в жовтні 2018 року. Хатауей каже, що Баттл був першим, хто помітив цю величезну морську істоту. Він надів акваланг і відразу ж пірнув.

Виявлена ними піросома була приблизно 26 футів в довжину. Ці напівпрозорі червоподібні істоти часто світяться і виглядають як пластиковий пакет, плаваючий у воді. Двоє пірнальників провели майже годину, плаваючи навколо істоти, фотографуючи і знімаючи його на відео. Хетеуей каже, що роками сподівався мигцем побачити одну з них.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Баттл сказав National Geographic, що плавати поруч з піросомою "було просто неймовірно". Він також зазначив, як вони могли поблизу бачити тисячі крихітних істот уздовж тіла гігантського морського хробака.

Піросоми насправді являють собою вільно поточну колонію сотень або навіть тисяч окремих організмів. Ці організми відомі як зооиды. Маленькі багатоклітинні істоти прокачують воду через своє тіло, щоб ловити і харчуватися фітопланктоном, частинками фекалій та іншими бактеріями.

Ендрю Джеффс, професор морських наук Оклендського університету, каже, що піросома і сальпа, родич піросоми, важливі для тропічних вод в якості джерела їжі. Інші істоти, такі як черепахи і колючі омари, чіпляються за трубки і можуть годуватися тижнями.

Вночі піросоми спливають на поверхню моря. Там вони харчуються всім, що можуть знайти у воді. Їх тіла дуже схожі на драглисті організми, такі як медузи. Крім того, вони світяться за рахунок природної біолюмінесценції. Хоча» черв'як " був 26 футів в довжину, самі істоти можуть бути розміром всього один сантиметр. Поки вся колонія не буде знищена, вони теоретично можуть жити вічно.

Цих гігантських морських черв'яків можна побачити рідко. Але вчені докладають більше зусиль для вивчення і розуміння цих істот.

Нагадаємо, місцеві жителі американського штату Нью-Гемпшир страждають від нових атак невідомих об'єктів.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка мало не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, містична тварина тримає в страху всю планету.