Зараз у червоній карантинній зоні продовжують перебувати більше половини областей України. Однак, вже незабаром з неї можуть вийти відразу шість областей.

Про це повідомив на онлайн-брифінгу керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко.

Так, стало відомо, що шість областей вже не мають жодної ознаки червоної зони епідемічної небезпеки. Це стосується міста Києва, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської та Херсонської області.

Карантин, кадр з відео

"Зараз є 6 регіонів, які готові вийти з червоного рівня епідемії. Але комісія ТЕБ і НС ці регіони не виводить. Потенційно причиною може бути те, що зараз оновлюється карантинна постанова, щоб виводити регіони відповідно до нових карантинних індикаторів, або обмежень", – заявив він.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Юрій Ганіченко зазначив, що рішення щодо виходу регіонів з червоної зони буде залежати від того, коли буде збиратися комісія ТЕБ і НС.

Карантин в Україні, скріншот з відео

У цих шести регіонах прийшли в норму такі показники як, завантаженість ліжок з киснем, рівень госпіталізацій та її динаміка, рівень захворюваності, коефіцієнт виявлення випадків інфікування. З такими показниками регіони можна переводити в жовту зону.

Нагадавши, у "червоній" зоні карантину до Андрєєва дня: в Україні продовжили жорсткі обмеження, але не у всіх

Також Знай писав, МОЗ вводить суворі обмеження для "жовтої зони" з 6 грудня: Віктор Ляшко розповів, що заборонено і які документи зажадають

Раніше Знай повідомляв, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура