Радник глави МВС Антон Геращенко відреагував на трагедію в Дніпрі і розповів подробиці про стан поранених у бійні на "Південмаші". Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі «Фейсбук».

"Якою ж треба бути мерзотою, щоб випустити кулі впритул в 22-річну дівчину-військовослужбовку Нацгвардії?!"- задався він питанням.

Геращенко зазначив, що постраждала дівчина отримала вогнепальне поранення в коліно, в плече і найважче - в живіт.

В даний час хірурги в лікарні імені Мечникова, які мають величезний досвід роботи з подібними ранами, борються за життя військовослужбовця. Вона втратила більше трьох літрів крові.

Ще один її товариш по службі, який отримав поранення в черевну порожнину, також знаходиться у важкому стані. Життя інших двох поранених, доставлених до лікарні Мечникова, за оцінками лікарів, поза небезпекою.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

«У важкому стані перебуває також військовослужбовець НГУ, доставлений до 16-ї міської лікарні. У нього поранення в груди, в стегно і в плече», - додав Геращенко.

Також президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих і повідомив, що «будь-яка допомога постраждалим повинна бути надана негайно».

Він звернувся до правоохоронців і попросив їх інформувати громадськість про хід розслідування і якомога швидше встановити мотиви злочину.

Міністр МВС Денис Монастирський повідомив, що стрілок Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом.

"За Моїм наказом буде створена комісія з вирахування обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого закликали для того, щоб навчити, як захищати країну і піклуватися про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег... після вивчення умов і обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. У тому числі кадрові», - резюмував він.

Нагадаємо, у Дніпрі 21-річний військовий розстріляв 5 осіб з автомата, оголошено план перехоплення і розшук: що відомо про солдата.

Раніше Знай писав, у Харкові на Центральному ринку пролунали постріли, навколо поліція і карети швидкої: є поранення.

Також Знай повідомляв, коп прострілив напарнику ногу після Дрімучого нагляду за злочинцем у лікарні:"спросоння здалося".