В Україні зміняться ціни на популярну крупу - гречку. Що буде з цінниками в магазинах в осяжному майбутньому, розповіла аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин в коментарі rbc.ua.

За словами аналітика у 2021 Україна задовольнила внутрішній попит на гречку власним виробництвом на 90%. Решта 10% були імпортовані з Казахстану і Росії. На початку повномасштабної війни серед споживачів був ажіотаж на крупу, що призвело до поступового закінчення запасів і зростання цін.

Крупи, скріншот: Youtube

Відзначається, що під гречку в 2021 Україна засіяла 90% посівних площ від тих, що були в минулому році. Так, коли буде зібраний новий урожай, запаси поповняться і, відповідно, ціни в магазинах почнуть знижуватися.

Полиця магазину. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

"Однак Україна вже засіяла 75 тис.га під даною культурою, що становить 90% посівних площ в минулому році і скоро буде отримувати урожай нового року, що призведе до зниження ціни на даний продукт", - зазначила Світлана Литвин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб та суми виплат.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал повідомляв, Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї: "Не цікавить".