В Україні почав дорожчати популярний літній овоч-огірки. Як змінилися ціни і що дало поштовх подорожчанню, розповіли аналітики проєкту EastFruit.

Фахівці відзначають, що однією з головних причин підвищення цін на тепличні огірки на українському ринку є значне зменшення пропозиції. У стаціонарних теплицях проводяться зачистки перед підготовкою до другої сівозміни через що урожай помітно скоротився. Разом з тим з літніх теплиць пропозиція овочу також знизилася. Це пов'язано зі зниженням темпів збирання врожаю через погодні умови.

огірки, скріншот з відео

Так, в результаті вартість тепличного огірка на цей момент становить від 30 до 45 гривень за кіло. Цінники збільшилися в середньому на 33%, ніж було тижнем раніше.

Огірки, скріншот із відео

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Також експерти підкреслюють, що багато комбінатів в цьому сезоні відмовилися вирощувати огірки другої сівозміни або скоротили площі посіву, що в кінцевому рахунку відбилося на ціні.

Варто відзначити, що на даний момент ціни на огірки в середньому в 6,7 раза вище, ніж були в кінці червня минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб та суми виплат.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал інформував, що ціни на популярну крупу зміняться: до чого потрібно бути готовими українцям.