Чай давненько вкоренився в нашій культурі, хоча, за даними лікаря-дієтолога, кардіолога Асият Хачирова, він може і зовсім стати справжньою отрутою.

Це найпопулярніший напій в Україні, і багато хто знає, пам'ятають про його цілющі властивості, бо в Азії заварені листя вже тисячі років використовують в лікувальних цілях. Однак чай може і завдати шкоди організму. За її словами, пити чай можна із задоволенням, він містить речовини, які мають антиоксидантний і протизапальний ефект - флавоноїди, поліфеноли. Однак головне питання дозування.

Зелений чай, фото: GettyImages

"При вживанні міцно завареного чаю у великій кількості він викликає "чайне сп'яніння" – це стан людини, при якому підвищується тиск, підвищується пульс, тривожність, рухова активність, викликається легка ейфорія, але потім вона змінюється нудотою і блювотою, слабкістю і тривожно-депресивним станом", - зазначила дієтолог.

Всі ці симптоми виникають у зв'язку з великим вмістом теїну (чайного кофеїну) в крові. Тому маленьким дітям, а також літнім людям, не рекомендують вживати чай.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Зимовий чай, фото Depositphotos

Хоча іншим - хто не має хронічних захворювань-його радять. Тільки потрібно бути уважними, ібой чай може завдати шкоди здоров'ю опосередковано - до чайним листям можуть додати ягоди (живокіст, наприклад) або трави, які негативно впливають на печінку.

"Живокіст містить алкалоїд піролізин - було доведено, що піролізин викликає токсичне ураження печінки", - підсумувала Асіят Хачивок.

Чайовня Сурія, фото з вільних джерел

Нагадаємо, жінка втратила дитину і заїдала горе фастфудом, поки не сталося диво - з товстушки в Дюймовочки за 5 тижнів

Як повідомляв "Знай.ua", знищує бактерії і вимиває кальцій: людям з цими хворобами потрібно забути про зелений чай

Знай.ua писав, по засіках поскребла - виявила жучка: практична порада як позбавиться від шкідників в крупах