Десятки тисяч українських бізнесменів і бізнес-асоціацій 16 травня звернулися до президента Володимира Зеленського з відкритим листом.

Українці закликали звільнити Данила Гетманцева з посади голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також позбавити його посади секретаря у Нацраді відновлення України.

У новому інтерв'ю виданню "Бабель" він спробував виправдати свою позицію, але зміг лише здивувати українців своїми заявами, зокрема про оподаткування, ввіз автомобілів з-за кордону, а також можливе підвищення військового мита.

Данило Гетманцев, 5 канал

"Ви виступаєте за те, щоб підвищити військовий збір з 1,5 до 3%, і раніше говорили, що по цьому питанню є дискусія.", - запитали Данила Гетманцева, на йо він відповів наступним чином.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Я не знаю предмет цієї дискусії. Ми перебуваємо у війні, а військовий збір спрямовується на армію. Про що ми маємо дискутувати? Зараз ми платимо півтора відсотка, а пропонуємо три — в чому тут має бути дискусія, давайте з вами подискутуємо?", - відреагував він. Данило Гетманцев

Данило Гетманцев

Крім того, журналіст поставив перед Данилом Гетманцевим наступне питання: "Як я розумію, питання в тому, що контролю за використанням цих коштів немає".

"У нас зараз дві статті витрат: соціалка та армія. Який контроль ще може бути, крім того, що прописаний в Бюджетному кодексі? В законопроєкті є положення про те, що ці гроші йдуть виключно на потреби армії. Ми це зафіксували в законі, щоб не було дискусій.", - говорить він. Данило Гетманцев

Данило Гетманцев, фото - news.24tv.ua

Нагадаємо, Данило Гетманцев порівняв український бізнес з гусаками, яких общипують: "Щоб не кричав"

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, український бізнес і військові вимагають негайного усунення Данила Гетманцева: "Катастрофа в нашій ситуації"