Українські пенсіонери, старші 70 років отримають у 2022 році щомісячні доплати до пенсії. Детальніше про це розповіла Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

Уряд під час розгляду проєкту Державного бюджету на 2022 рік визначив пріоритетним підвищення пенсійних виплат особам старшого віку. Додатково було включено у 2022 році осіб віком від 70 до 75 років в ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським програму збільшення виплат.

Було прийнято постанову, яка передбачає, що з жовтня 2022 року для 1,7 мільйона осіб віком від 70 до 75 років буде встановлено щомісячні доплати до пенсій у розмірі до 300 грн (в межах розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік).

Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua

То ж для осіб старших за 70 років за наявності тривалого стажу роботи (у чоловіків - 35 років, а у жінок - 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня 2022 року складатиме 3000 грн.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Показати ще

Водночас якщо стажу менше, мінімальна пенсійна виплата для вказаних осіб визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу і при наявності страхового стажу у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років складатиме не менше ніж 2 500 гривень.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео

"У результаті прийняття цієї постанови додаткові до пенсії щомісячні виплати одержуватимуть понад 4 млн пенсіонерів старше 70 років. (3 2020 року додаткові виплати 500 грн одержують 1,4 млн осіб старше 80 років, з 1 жовтня 2021 року розпочнуться такі виплати у розмірі 400 грн для майже 1 млн пенсіонерів віком від 75 до 80 років).", - йдеться у повідомленні Мінсоцполітики. Мінсоцполітики

Як зазначили у Мінсоцполітики, у 2022 році при виході на пенсію в 60 років жінкам встановлюватиметься підвищення до пенсії у розмірі 9 відсотків.

Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua

Нагадаємо, українські безхатьки отримали шанс на нове життя: відмили, похвалили - ще й гроші дають. Людей повертають у соціум і навчають розпоряджатися грошима

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" писав, що Facebook створив "білий список", якому дозволено більше, ніж іншим: хто потрапив до обраних. Facebook створив "білий список" користувачів